You are here

РЕКОРДНИ ДОБИВИ С ХИБРИДИТЕ РАПИЦА НА СИНДЖЕНТА В ЦЯЛАТА СТРАНА

Новини
30.07.2013

Водещата генетика в комбинация с растителнозащитната програма и листните торове на Синджента потвърждава за пореден път стратегията на фирмата – високодобивни, конвенционални хибриди комбинирани с ИКОНОМИЧЕСКИ ОПРАВДАНА растителна защита и листно подхранване за най-високи икономически резултати

В края на жътвата на демонстрационните опити и производствените полета се потвърдиха прогнозите за високи добиви на всеки от районираните в страната хибриди рапица от селекцията на Синджента.

В комбинация с растителнозащитната схема препоръчвана от специалистите на фирмата и широко наложена в практиката, дори при неблагоприятните условия, с които отново се сблъскаха земеделските производители през есента на 2012, резултатите от добива оправдаха очакванията.

Дори в посеви с неравномерно поникване и ниска плътност на посева, благодарение на способността на хибридите да компенсират чрез мощното братене, добивът на НК Техник и НК Формула надмина сериозно границата от 400 кг/дка, а НК Каравел е кандидат за рекорден добив със своите над 500 кг/дка (ППОК „Напредък-Студена“, с. Горна Студена, Великотърновско). Подобна е картината и в с. Козловец (ППОКЧС Земеделец, Козловец, В.Търновско), където хибрида НК Авиатор е водещ в добива с рекордните 585 кг/дка.

В останалите райони на страната резултатите са не по-малко впечатляващи. За условията на Южна България (с. Дядово, Сливенско, Венид Агро ЕООД) добивите от хибридите на опитите стабилно надминават границата от 400 кг/дка. Там водещ е НК Каравел с 485 кг/дка следван плътно от останалите хибриди – НК Техник, НК Карибик, Токата. В други райони – Бургас, Силистра, Добрич, Разград добивите от производствени полета и демонстрационните опити също демонстрират успешния подход в технологията на Синджента.

www.nivabg.com