You are here

Епизод 3: Екипът на Синджента отговаря на вашите въпроси

Новини
26.05.2021
Екипът на Синджента отговаря на въпросите на производителите на зелечукови култури.

В началото на април 2021 г. стартирахме поредица от онлайн събития, в които да отговорим на вашите въпроси свързани със зеленчукови култури. Първите два епизода получиха доста положителни отизви, затова продължаваме с нов епизод, в който обсъждаме теми и въпроси събрани по време на уебинарите за зеленчукови култури, както и от формата за въпроси на сайта ни. 

Темите, които бяха обсъдени в третият епизод са следните:


  1. На какви температурни граници става опрашването на доматите? Опрашват ли стимулаторите, които се пръскат в цветовете? Как действа Исабион точно за този проблем?
  2. Как е по-добре да го приложим Минекто Алфа за борба с трипс и молец - почвено или листно?
  3. Ще има ли проблем ако напръскаме доматите по-късно от 20-я ден след разсаждането на домата с Минекто Алфа?
  4. Колко време след приложение на Минекто Алфа е безопасен за пчелите. И има ли значение дали е почвено или листно?
  5. Здравейте, бих искала да си закупя от сорта Хепинет F1, има ли тънкости в този сорт?
  6. Каква е разликата между Alternaria alternata и Alternaria solani по отношение на симптомите и лечението?
  7. Казахте в други предавания с какво да пръскам за белокрилка. Мисля, че няма малки опаковки в мрежата. Има ли от къде да намеря или някои други препарати да търся, но възможно най-ефикасното, защото какво ли не са ми давали?
  8. Каква е оптималната температура при отглеждането на разсад на домати след поникването? Също така ме интересува и каква влажност е необходимо да се поддържа в помещението?
  9. Болестите при пипера и кога може се прилага Цидели Топ?


Вижте третият епизод от поредицата, излъчен на 25.05.2021 г.  от 19:30 ч.

Тъй като искаме да продължим тази комуникация и да отговаряме на вашите въпроси, моля да посочите кои теми или въпроси свързани със зеленчукопроизводството бихте искали да разгледаме в следващи епизоди, като попълните формата тук.

Очакваме ви!