You are here

Синджента на Fruit Logistica 2020

Новини
27.01.2020

Синджента представя иновациите в зеленчуковите семена по време на Fruit Logistica 2020, Зала 1.2 – D-16

Диетите на растителна основа ще имат все по-значителна роля в намаляването на въглеродните емисии. За да се постигнат реално значими и устойчиви промени, земеделието трябва допълнително да подобри ефективността по цялата верига, както и да предоставя зеленчуци, които са привлекателни за потребителите.

Екипът на Syngenta приветства посетителите на Fruit Logistica 2020 (Берлин, 5-7 февруари). Компанията ще представи ново цялостно портфолио зеленчукови семена, с цел да предостави надеждни и устойчиви решения за цялата верига.

Сред вълнуващите иновации е пълната гама пипер, които предлагат целогодишно реколтиране, заедно с най-добрия набор от устойчивости, подходящи за конвенционално или органично земеделие. Друга иновация с мини дините без семена, изцяло нова концепция за модерното семейство, с минимални отпадъци.

„Синджента наскоро обяви своя ангажимент да инвестира 2 милиарда долара в иновации, специално насочени към постигане на промяна в устойчивостта на селското стопанство“, Аренд Шот, Главен мениджър за зеленчукови семена в EAME.

Г-н Шот дава като пример хибридите чери домати на Синджента, които значително намаляват хранителните отпадъци във всяка точка на веригата. Новата продуктова линия зеле „Шампион“ пък демонстрира по-голяма издръжливост към ефектите от изменението на климата.

„По-големият акцент върху генетичните характеристики и технологиите за селектиране на растенията, за постигане на устойчиви решения, ще помогнат на производителите да подобрят здравето на почвата и да защитят природните ресурси - което са ключови проблеми за потребителите“, добави г-н Шот.

Очакваме ви от 5-ти до 7-ми февруари, в Зала 1.2 – D-16!