You are here

Taste of Veg: най-голямата онлайн общност за производители на зеленчуци в България

Зеленчукови семена
15.07.2021
Професионална Viber общност на Синджента за производители на зеленчуци: Taste of Veg.

Производителите на зеленчукови култури у нас срещат разнообразни  трудности в ежедневната си дейност и имат множество въпроси, свързани със засаждането и отглеждането на продукцията си. В стремежа си да предостави непрекъснато съдействие и подкрепа на земеделците, независимо къде се намират, Синджента създава Taste of Veg – онлайн Viber общност, в която вече членуват над 500 души, заети в производството на зеленчуци в България.

Преди три години, екипът зеленчукови семена на Синджента решава да обедини на едно място производители, търговци и дистрибутори, като създаде платформа за дискусия в реално време с лесно споделяне на линкове, снимки и видео. Възможността за непрекъснато взаимодействие, получаване на експертни съвети и обмяна на опит между заетите в земеделското производство у нас е нещо изключително ценно и предпоставка за изграждане на дълготрайни взаимоотношения и устойчиво сътрудничество. Свободното и неформално споделяне пък създава доверие между членовете на общността.

Taste of Veg е място, където може да се потърси съвет за избор на подходящ хибрид за отглеждане според изискванията на производителя и условията на производство; може бързо и лесно да се направи консултация при възникнали симптоми на различни заболявания и да се намери решение за справяне с тях; може да се потърси съвет във връзка с торене, растителна защита, тънкости в отглеждането и др. От друга страна, за Синджента това е начин да се получава непрекъсната обратна връзка, което помага на компанията да оптимизира дейността си, като постави актуалните нужди на производителите на първо място. Именно Taste of Veg е платформата, от която земеделците първи научават за иновации и нови предложения, което им помага да са добре информирани в своята професионална област.

Според екипа зеленчукови семена на Синджента, земеделието е благородна, но изключително трудна работа. Специалистите споделят, че мисията на платформата Taste of Veg е да помага на земеделците да са по-добри в това, което правят, да обогатяват професионалните си познания и да постигат по-добри резултати.  

Можете да се присъедините към Taste of Veg общността директно през Viber от този линк: https://bit.ly/3xIIgNV

Допълнителни препоръки за професионално производство на зеленчукови култури могат да се намерят и на специализирания портал на Синджента „От семената до успешната реколта“: https://www.syngenta.bg/vegetable/saveti