You are here

Върхови добиви, надеждни хибриди, иновации от Синджента

Новини
13.03.2015

През изминалата 2014 г. толерантността и потенциала на слънчогледа като култура бе поставена на сериозни изпитания. В тази неблагоприятна обстановка с тежки климатични условия в цялата страна слънчогледовите хибриди на Синджента показаха добра толерантност, адаптивност и гъвкавост. Благодарение на добрите агробиологични характеристики и правилното им позициониране, слънчогледовите хибриди на Синджента затвърдиха водещите си позиции в страната.

Производители от цяла България за пореден път се убедиха в надеждността, която им дават хибридите на Синджента и останаха напълно удовлетворени по отношение на добивите и качествените показатели. Почти във всички региони слънчогледовите хибриди на Синджента развиха изцяло своя потенциал като високи добивни резултати бяха отчетени като при Конвенционалните така и при Clearfield хибридите. В допълнение към рекордните добиви трябва да се добавят и високите качествени показатели на продукцията, като един от най важните е масленото съдържание, което при слънчогледовите хибриди на Синджента рядко е под 46%, най често около 48% - 49%, а понякога достига 50%.

Иновационният дух на Синджента се усеща много силно и през сезон 2015 с пускането на нови хибриди във всички технологии. Ето и някой от тях:
Конвенционалният хибрид СИ АРИЗОНА /NX 32328/ е средно късен хибрид с изключително добри показатели по отношение на толерантност към раси Синя китка от А до F, районите на отглеждане и потенциал за масленост достигащ 52%. Хибридът е със силно развит корен, осигуряващ стабилност и устойчиво развитие на растението при стресови климатични условия и различни видове почви, подходящ както за интензивно така и за екстензивно отглеждане.
С подхода си на компания стремяща се да предостави комплексни решения на земеделските стопани Синджента може да се похвали, че от 2015 година предлага слънчогледови хибриди за трите технологии – Конвенционална, Clearfield® и Express®. За сезон 2015 -  компанията представя на земеделските производители два слънчогледови хибрида СУМИКО HTS и СУБАРО HTS, оптимизирани за Express® хербицид.Те се отличават с изключително изчистена генетика, много висок добивен потенциал и висока масленост. Представянето на СУМИКО HTS и СУБАРО HTS през 2013 и 2014 година е отлично и Синджента е уверена, че те ще се наредят сред най-търсените Express® хибриди.
Освен тази новост, през 2015 година Синджента представя и високоолеинови хибриди в конвенционалната и Clearfield технологии.
Трябва да се подчертае и добрата оценка получена за хибрида СИ ЕСТИВА  (ново предложение от 2014), който поради добрата си пластичност и адаптивност получи отлични отзиви в районите на Южна и Централна Северна България, където бяха получени най-добрите резултати.
 
В допълнение към отличната си генетика Синджента предлага и завършени програми за растителна защита, адаптирани за всички технологии. За постигането на оптимални резултати и гарантиране на рекордните добиви производителите могат да разчитат на програми за растителна защита от Синджента, които се отличават с отлична селективност, надеждност, лесни за приложение продукти и с оптимална рентабилност. Технологията е изградена около ГАРДОПРИМ ПЛЮС ГОЛД®.
Основно третиране: след сеитба преди поникване на културата с почвения хербицид ГАРДОПРИМ ПЛЮС ГОЛД ® - има доказана висока ефикасност срещу контролираните плевели.
Второ хербицидно третиране: в зависимост от нуждата и конкретния случай - употреба на вегетационни хербициди ФУЗИЛАД ФОРТЕ® срещу житни плевели и балур от коренища или ЛИСТЕГО® срещу всички раси на Синя китка и проблемните плевели бутрак и паламида, които в конвенционалната технология не се контролират с хербициди.
 
През изминалата година почвеният хербицид ГАРДОПРИМ ПЛЮС ГОЛД® за пореден път доказа, че е ненадминат в ефективността си – въпреки обилните валежи.
ГАРДОПРИМ ПЛЮС ГОЛД ®  се представи отлично и често на земеделските производители не се налагаше вегетационна корекция, независимо каква технология хибриди бяха засели.
ГАРДОПРИМ ПЛЮС ГОЛД ®  е почвен хербицид без аналог на българския пазар по отношение на спектъра на контролираните плевели и продължителността на последействие.
 
Можем и да ви уверим че иновативният подход на Синджента ще продължи и занапред, като в момента се изпитват нови технологии, които скоро ще бъдат предоставени на българските производители. Така спокойно можем да кажем че Синджента е там, където е нужна на производителите. До тях - във всеки един момент и сегмент.
 
За повече информация се обръщайте към специалистите на Синджента България ЕООД по региони, на телефон 02/800 4000, или на e-mail: [email protected].