You are here

Екипът на Синджента отговаря на вашите въпроси

Зеленчукови семена
06.04.2021
Екипът на Синджента отговаря на въпросите на производителите.

Обстоятелствата ни възпрепятстват да проведем срещи на живо, но за нас е важно да продължим комуникацията и да ви бъдем полезни. Затова проведохме поредица от уебинари на теми свързани със зеленчуковите култури - семена и растителна защита за сезон 2021 г. По време на тези уебинари възникнаха доста въпроси от производители и тъй като нямахме възможност да отговорим по време на живите предавания, събрахме няколко от вашите въпроси свързани със семената и препаратите за растителна защита при зеленчукови култури, на които ще отговорим в специална онлайн сесия.

Вижте първият епизод от поредицата, излъчен на 08.04.2021 г.  от 19:30 ч.

Темите, които бяха обсъдени в първият епизод са следните:


1. Ще се повиши ли броят на завръзите, добивът и качеството при присаждането на Арашан.

2. Подходящ ли е хибридът сладка царевица Стронгстар, за отглеждане на открито към края на март месец, студоустойчив ли е?

3. Минимални и максимални градуси, на които може да оцелее разсада на хибрид дългоплодна краставица. Оптимална температура на растеж на възрастното растение.

4. Почвено приложение на Минекто Алфа при домат за миниращ молец и при краставица за трипс.

5. Може ли Минекто Алфа да се прилага още на разсад?

6. Приложение на Копрантол Дуо при краставици.

7. Може ли да бъде направен календар на инстектицидите за борбата срещу тута абсолюта, нощенка и трипс, при оранжерийно производство на домати?

8. Фунгициди и инсектициди за пипер, последователност и брой на пръсканията.


Тъй като искаме да продължим тази комуникация и да отговаряме на вашите въпроси, моля да посочите кои теми или въпроси свързани със зеленчукопроизводството бихте искали да разгледаме в следващи епизоди, като попълните формата тук.

Очакваме ви!