Синджента представи иновации на Fruit Attraction 2022 в Мадрид

Зеленчукови семена
Синджента Fruit Attraction 2022

Световният лидер в агробизнеса Синджента взе участие в изложението Fruit Attraction, което се проведе в Мадрид (Испания) от 4 до 6 октомври 2022. Компанията представи усилията си към това да предоставя стойност с всяко действие и да дава качествени решения. Тя показа най-новите си иновации в агротехниката за зеленчукови семена и защита на културите. “Иновациите ни отговарят на текущите изисквания за оптимизация на качеството и гарантират сигурността на храната, като същевременно подобряват нейния вкус и увеличават добивите. Това ще помогне за намаляване на отпадъците вбъдеще,” каза Дейвид Бодас, Мениджър Верига на стойността за  зеленчуковите семена в Югозападна Европа.

Ето и някои от иновациите, които компанията представи по време на изложението. iStem карфиол, отличен с бронзовата награда за иновация на Fruit Logística 2022 г. Той се откроява сред останалите представени новости. не само заради добрия му вкус, но и поради малкото отпадъци, които производството му генерира. Интересното в тази иновация е, че всичко от карфиола е ядливо. Стъблата му, например, са нежни и хрупкави, с по-сладък вкус. Друг голям плюс на иновацията е, че се приготвя бързо и лесно и може да се консумира както сурово, така и сготвено. Карфиолът е вкусен, независимо дали е изпечен, сварен, задушен или пържен. Това е здравословен вариант поради високото съдържание на фибри и витамин С, които са жизненоважни за поддържането на добро хранене.

Синджента Fruit Attraction 2022

Друга иновация беше показана при пипера. Чрез разработване на нови сортове компанията цели да намали загубите и да максимизира производството. Представените сортове бяха Saitama и Hokkaido които са устойчиви на основните заболявания, които засягат тази култура.

Компанията запозна посетителите и с нови сортове чери домати като Onuba, домат с изключителен вкус. Отличава се с високо съдържание на захари и био киселини, съчетани с хрупкава текстура и запазващи усещането за сочност. Специалистите характеризират новия Onuba като вкусова експлозия. Синджента представи и подобренията си по вида “бейби-плъм“. Новоразработените видове Cyriele и Eyfele са с резистентност към вируса на жълто листно завиване на листата (TYLCV) и се присъединяват към семейството на Bamboo, Angelle, Seychelle и Bamano.

Показа се още напредъкът на Синджента в качеството, вкуса и твърдостта на дините. Добрите резултати са били затвърдени и след събирането на реколтата. Поради тази причина компанията официално представи новата си дина - сорт Jamaica, която се отличава с интензивен червен цвят на вътрешността в ярък контраст с черния цвят на кората.

Във връзка с решенията за растителна защита, тази година световният гигант представи своя каталог “Биологична защита и биостимулатори” по време на Fruit Attraction 2022. В него могат да се открият иновации като Persicop. Това е продукт с биологичен произход и основната му функция е да фиксира атмосферен азот дори в присъствието на кислород. Използването му води до подобряване на растежа, добива и качество на реколтата, дори при стресови условия.

“Ние предлагаме устойчиви решения, които позволяват по-ефективното използване на все по-оскъдните ресурси, намаляват вложенията в производството и помагат значително с редуцирането на хранителните отпадъци в цялата хранителна верига“, допълни Джереми Чабанис, Директор Верига на стойността за зеленчуковите семена на Синджента в Европа, Африка и Близкия Изток.

Вижте предлаганите от Синджента семена зеленучкови култури.