Пъпешите IDEAL Melon™ със сребърен медал за иновации от Fruit Logistica 2023

Зеленчукови семена
Синджента на Fruit Logistica 2023
  • Синджента спечели второ място за иновации на Fruit Logistica в Берлин за пъпешите си IDEAL Melon™. Това е четвъртият път, при който компанията се нарежда сред победителите през последното десетилетие
  • Експерти демонстрираха различни технологии за домати, от устойчивост към вируса на кафявото набраздяване (ToBRFV), до роботика и изкуствен интелект в оранжерии
  • За да поддържат високо качество през целия вегетационен период, транспортирането и съхранението, листните зеленчуци трябва да бъдат устойчиви на болести и наранявания при транспортиране. Синджента представи иновативно портфолио от салати SolidRib™ и Krispice™

Синджента беше отличена със сребърен медал в категорията  за иновации на Fruit Logistica 2023 в Берлин за пъпешите IDEAL Melon™. Това престижно отличие признава високите постижения и иновациите в производството на плодове и зеленчуци. Сред номинираните бяха компании от цял свят.

„Развълнувани сме да бъдем носител на наградата за иновации на Fruit Logistica за 2023 г.“, каза Джереми Чабанис, ръководител в компанията за Европа, Африка и Близкия изток. „Беше страхотно да видя толкова много от нашите производители и клиенти от цял свят по време на това събитие и победата е чудесен начин да почетем учените, изследователите и производителите, които отглеждат и подобряват нашите продукти всяка година“, допълни той.

Какво представляват пъпешите IDEAL Melon™?

Пъпешите IDEAL Melon™с патент Harvest Indicator Trait разполагат с технология за промяна на цвета на кората, която показва ИДЕАЛНОТО време за прибиране на реколтата, ИДЕАЛНОТО време за транспортиране, ИДЕАЛНОТО време за складиране и ИДЕАЛНОТО време за консумация. Със страхотен вкус и аромат, производителите, спедиторите, търговците на дребно и потребителите ще харесат тези пъпеши.

„Знаем, че при предишните пъпеши с дълъг срок на годност имаше предизвикателства, които повлияха не само на производителите, но и на възприятията на потребителите за плодовете“, каза Бърни Хамел, ръководител в компанията за Америка. “С новите IDEAL Melon™ сортове пъпеши ние се справяме с тези предизвикателства, за да създадем сортове, които имат подобрен вкус, текстура и са по-устойчиви.”, подчерта той.

Технологията в пъпешите IDEAL Melon™ с характеристиката Harvest Indicator превръща корите от зелени в златисти. Това е лесен визуален индикатор за идеалното време за прибиране на реколтата, което означава, че производителите изпращат само узрели и готови за консумация пъпеши. По този начин клиентите могат да пазаруват с увереност, че продукцията, която купуват от магазина, ще бъде в своята зрялост и ще има добър вкус.

Синджента на Fruit Logistica 2023

Синджента на изложението Fruit Logistica в Берлин

Синджента сподели разнообразни иновации и възможности с посетителите на изложението Fruit Logistica в Берлин. Наградата със сигурност беше връхната точка, но това не е единствената причина да очакваме с нетърпение какво ще ни предложи компанията през тази година и в бъдеще. Представените акценти включваха:

Решения за вруса на кафявото набраздяване по плодовете на доматите (ToBRFV). Синджента беше първата компания, която обяви откритието и по-късно пусна домат с устойчивост на ToBRFV през 2020 г., като продължава да изследва нови начини на действие и разширяване на настоящите механизми за борба с вируса. На Fruit Logistica експертите по домати предоставиха на посетителите актуална информация за изследванията, съвети за намаляване на разпространението на вируса и отговаряха на въпроси.

Технологии в Tomato Vision. Водещата оранжерия на Синджента в Масланд, Нидерландия, е домакин на научни опити върху домати и пипер. Изследователите са в крак с технологиите, като изпитват робот за прибиране на реколтата и два уникални експеримента с изкуствен интелект (AI). Посетителите на Fruit Logistica получиха поглед отвътре какво се случва в Tomato Vision и какво мислят учените за тези нови технологии.

SolidRib™ и Krispice™ салати. Нуждата от висококачествена салата е от първостепенно значение за търговците на дребно, производителите и потребителите. Синджента защитава качеството с устойчивост на болести, месести листа, които могат да издържат на транспортиране и складиране. Експерти от SolidRib и Krispice присъстваха на Fruit Logistica, за да обяснят на посетителите защо тези салати са по-добри от останалите.

Всяка година Fruit Logistica посреща хиляди хора в Берлин, които се интересуват от производството на плодове и зеленчуци. Синджента беше домакин на лидери и производители от цял свят, които се интересуват от най-новите иновации в тази индустрия.

Научете повече за портфолиото от зеленчуци на Синджента, като посетите https://www.syngenta.bg/zelenchukovi-semena