Бостана F1: семена диня за ранно производство

Големите производители на дини знаят колко нестабилни могат да бъдат температурните условия през пролетта. Затова избора на семена за ранно засяване на дини трябва да се съобрази със специфичните климатични условия на региона. Бостана е един от ранните ни сортове дини с отлично залагане на плодовете, дори при неблагоприятни температури.

 

Ранното производство на диня помага на производителите да бъдат първи на пазара и по-лесно да реализират своята продукция на по-добри цени. За да постигнат това, обаче трябва да поемат рисковете от лошо време. Затова се стремим семената за ранно засаждане, които произвеждаме в Синджента да бъдат максимално устойчиви на температурни разлики.

Бостана е сорт за ранно производство, който понася изключително добре по-лоши климатични условия в началото на вегетацията. Семената на Бостана произвеждат средно мощно растение, с къса вегетация и много добро залагане на плодовете, дори и при по-ниски температури и облачно време. Хибридът не е взискателен и може да се отглежда при всякакви схеми и технологии.

Плодовете на Бостана са подравнени, кръгли - тип Кримсън и имат лъскаво, тъмнозелено оцветяване, което е добре познато на крайния потребител. Месото на динята е ярко червено, с много приятен сладък вкус. Хибридът отговаря на изискванията на всички участници в пазара - търговци на едро и дребно, хранителни вериги и потребители.

Открито производство

Производство в тунел

Плодове: 6 - 8 кг

65 Дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 400 - 450 (Присадени), 500 - 700 (Неприсадени) р/дка

Открито производство

Производство в тунел

Плодове: 6 - 8 кг

65 Дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 400 - 450 (Присадени), 500 - 700 (Неприсадени) р/дка

Устойчивости

IR | Антракноза (Co: 1)

Антракноза

 

Средна устойчивост

Болестта започва с появата на светлокафяви или жълти кръгли петна, които впоследствие могат да се слеят. Това се дължи на гъбичният патоген Colletotrichum orbiculare, който лесно се разпространява сред дините чрез вятър, дъжд или насекоми.

IR | Фузарийно увяхване (Fon: 1)

Фузарийно увяхване

 

Средна устойчивост

Източник на това заболяване обикновено се заразени семена и остатъци от гъбичния патоген Fusarium oxysporum f.sp. Niveum в почвата. Най-добрите агротехнически мерки за справяне с болестта са използването на устойчиви сортове и хибридни подложки.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Бостана?

Бостана е диня за ранно производство, чрез разсад, който може да се разсажда на полето от март до края на май. При разсаждане през март се налага използването на полиетиленови тунели за защита на засадените растения.

Други хибриди дини

Семена дини Роман от Синджента.

Роман

НОВО
65 дни
5 - 7 кг

Семена дини Арашан от Синджента.

Арашан

75 - 80 дни
9 - 12 кг
Директна сеитба

Семена дини Морена от Синджента.

Морена

Безсеменна диня

Подложки за присаждане на дини

Подложки за дини Витали от Синджента.

Витали

Средно тежки и песъкливи почви

Подложки за дини Емфъсайз от Синджента.

Емфъсайз

Уплътнени и средно тежки почви