Емфъсайз F1: подложка за дини

Присаждането на дини е технология, която е известна в практиката на производителите от векове. Изборът на подложка се определя от вида на почвата, в която ще се сади. Емфъсайз е подложка подходяща за уплътнени и средно тежки почви.

 

Използването на подложки за присаждане на диня е един от начините да се увеличи добивния потенциал на растенията и да се повиши на качеството на произведените плодове. Тя има редица предимства:

  • Увеличава устойчивостта на присаденото растение към почвени патогени като фузариум.
  • Растенията усвояват по-добре хранителните вещества като азот, фосфор, калций и магнезий.
  • Динята се адаптира по-добре към температурните промени, както и към влагата.
  • Удължава се периода на плододаване.
  • Подобрени са добива и качеството,включително размера, формата, захарността и консистенцията на динята.

Изборът на подложка зависи от вида на почвата, в която ще се сади. Емфъсайз е подложка тип Ладженария, която има изразен хоризонтален растеж. Ползва се за ранно производство, при уплътнени, средно тежки, черноземни и студени в дълбочина почви. Понася изключително добре и развитие върху влагозадържащи почви. Растението е средно вегетативено, а коренът се развива в плиткия хоризонтален почвен слой. Дава средна устойчивост към ниски температури.

Емфъсайз увеличава ранозрелостта на присаденото растение и придава добра устойчивост на горещина и суша. Добивът при дините се увеличава с до 25-30%. Оптималното време за присаждане е 48-60 ч.

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 350 - 500 р/дка

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 350 - 500 р/дка

Устойчивости

HR | Фузарийно увяхване (Fon: 2 / Fom: 1-2)

 

Фузарийно увяхване

 

Висока устойчивост

Fusarium oxysporum f.sp. Niveum и Fusarium oxysporum f. sp. melonis са два от причинителите на Фузарийно увяхване при диние. Хибридните подложки са чудесен вариант за повишаване на устойчивостта на растението към тях.

IR | Фузарийно увяхване (Fon: 0)

Фузарийно увяхване

 

Средна устойчивост

В началния период на болестта котиледоните придобиват светлозелено оцветяване, губят тургура си и изсъхват за 2-3 дни. Болестта се пренася лесно чрез заразена почва, растителни остатъци и лоша техника на обработка.

Какво споделят производителите

Въпроси и отговори

При какъв тип почви използваме подложка Емфъсайз?

Емфъсайиз е подложка тип Ладженария, която има изразен хоризонтален растеж. Ползва се за ранно производство, при уплътнени, средно тежки, черноземни и студени в дълбочина почви.

Други хибриди дини

Семена дини Роман от Синджента.

Роман

НОВО
65 дни
5 - 7 кг

Семена дини Морена от Синджента.

Морена

Безсеменна диня

Семена дини Ред Джаспър от Синджнета.

Ред Джаспър

Безсеменна диня