Морена F1: семена безсеменна диня

Безсеменните дини са бъдещето на тази култура. На развитите пазари вече 80% от общите продажби са на безсеменни сортове. И това не е чудно като се имат предвид предимствата за крайния потребител не само при директна консумация, но и при обработката за различни видове напитки и десерти. Морена е нашето решение тип „Sugar baby” за всички производители, които планират дългосрочно.

 

Динята като десертна култура е търсен продукт всяко лято. Безсеменните сортове дини, като тепърва навлизащи на пазара у нас, са нов и интересен продукт, който има висока добавена стойност за всички по веригата – производители, търговци и крайни потребители.

Морена е тип “Sugar baby” сорт подходящ за ранно производство, който прави впечатление първо с тъмно зеления си, почти черен, цвят на кората. Но освен атрактивния външен вид - вътрешността е също толкова важна. Морена има изключително високо съдържание на захар, отличителен вкус, хармонична и сочна консистенция с наситен червен цвят. Плодовете порастват близки по размер и са изключително издръжливи на транспорт. Морена е подходяща както за местния пазар, така и за износ.

Открито производство

Производство в тунел

Плодове: 4-7* кг *присадена

56 - 72 дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 450 - 500 (Присадени), 550 - 750 (Неприсадени) р/дка

Открито производство

Производство в тунел

Плодове: 4-7* кг *присадена

56 - 72 дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 450 - 500 (Присадени), 550 - 750 (Неприсадени) р/дка

Устойчивости

IR | Антракноза (Co: 1)

 

Антракноза

 

Средна устойчивост

Colletotrichum orbiculare е гъбичката причинител на Антракноза при дините. Тя се разпространява най-вече във влажни години или при наличие на обилна роса. Симптомите са силно видими главно по листата. Устойчивите хибриди, заедно с добър сеитбооборот и унищожаване на заразените остатъци с основни агротехнически мерки за справяне с болестта.

Какво споделят производителите

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Морена?

Морена е безсеменна диня подходяща за ранно и средно-ранно производство. Може да се разсажда на полето от април до края на май.

Как да постигнем успешно опрашване при Морена?

Морена е безсеменна диня и като такава няма възможност да се опрашва. Затова, при засаждането на Морена е важно на полето да се засадят и семенни дини. За да се получи успешно опрашване, на всеки три реда Морена, да се засади един ред сорт семенна диня. За опрашването може да се използва всеки един сорт семенна диня на Синджента.

Други хибриди дини

Семена дини Ред Джаспър от Синджнета.

Ред Джаспър

Безсеменна диня

Семена дини Арашан от Синджента.

Арашан

75 - 80 дни
9 - 12 кг
Директна сеитба

Семена дини Роман от Синджента.

Роман

НОВО
65 дни
5 - 7 кг

Подложки за присаждане на дини

Подложки за дини Витали от Синджента.

Витали

Средно тежки и песъкливи почви

Подложки за дини Емфъсайз от Синджента.

Емфъсайз

Уплътнени и средно тежки почви