Романза F1: семена диня за ранно и средно ранно производство

България е една от държавите с отлични агроклиматични условия за отглеждане на дини, а родното производство обикновено е с по-високо качество от вносното. Романза е един от най-утвърдените хибриди на пазара, с който всеки производител може да е сигурен във висок добив и качествена продукция.

 

Едно от най-важните качества на добрите семена е спокойствието, което дават на производителите, че ще получат висок добив и качество на произведените продукти.

Романза е хибрид за ранно и средноранно производство. Неговите ниски изисквания към почвата и условията за отглеждане го правят шампион в справянето със стресови ситуации като резки температурни разлики. Може да се отглежда както в тунел, така и чрез открито производство. Растението на Романза е с мощен растеж и силни странични разклонения, които предпазват завръза и младите плодове.

Плодовете имат чудесни вкусови характеристики с интензивна сладост. Семената са малко и добре разпределени в месото. Кората на хибрида е тънка, а характерният цвят и окраска са добре познати и предпочитани от потребителите. Това, заедно с високата толерантност към стресови условия, превръщат Романза в предпочитан сорт за всички утвърдени производители.

Открито производство

Производство в тунел

Плодове: 8 - 10 кг

68 - 70 дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 400 - 450 (Присадени), 500 - 700 (Неприсадени) р/дка

Открито производство

Производство в тунел

Плодове: 8 - 10 кг

68 - 70 дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 400 - 450 (Присадени), 500 - 700 (Неприсадени) р/дка

Устойчивости

IR | Антракноза (Co: 1)

Антракноза

 

Средна устойчивост

Colletotrichum orbiculare е патогенът причинител на Антракноза при дините. Симптомите са силно видими главно по листата. По повърхността им се появяват светлокафяви или жълти кръгли петна, които впоследствие могат да се слеят. Обеззаразяването на семената и засаждането на устойчиви сортове са отличен метод за справяне с болестта.

IR | Фузарийно увяхване (Fon: 1)

Фузарийно увяхване

 

Средна устойчивост

Трудно за лечение заболяване, което изисква незабавна реакция. Заразени семена и почва са основните източници на заразяване. Хибридните подложки за отличен метод за справяне с Фузарийното увяхване, както и използването на устойчиви хибриди като Романза.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Романза?

Романза е диня за средно-ранно производство, чрез разсад, който може да се засажда на полето от април до края на юни. 

Други хибриди дини

Семена дини Роман от Синджента.

Роман

НОВО
65 дни
5 - 7 кг

Семена дини Арашан от Синджента.

Арашан

75 - 80 дни
9 - 12 кг
Директна сеитба

Семена дини Ред Джаспър от Синджнета.

Ред Джаспър

Безсеменна диня

Подложки за присаждане на дини

Подложки за дини Витали от Синджента.

Витали

Средно тежки и песъкливи почви

Подложки за дини Емфъсайз от Синджента.

Емфъсайз

Уплътнени и средно тежки почви