Семена специални домати

България е една от държавите с отлични условия за отглеждане на домати, а българският потребител е свикнал на свежа продукция и запазва високи нива на консумация целогодишно. Това прави увеличаващото се търсене на нови и интересни сортове домати естествен процес. Запознайте се със специалните сортове домати, които предлагаме на производителите.

 

Отглеждането на нетрадиционни сортове домати в България не е малко предизвикателство. Въпреки това през последните години все повече производители проявяват смелост и опитват да разнообразят портфолиото си с нови и интересни хибриди. За тях и всички предприемчиви земеделци сме подготвили следните специални сортове домати:

YOOM

Коктейлен домат с уникален вкус и послевкус, цвят и свежест. Семена създадени чрез традиционни технологии за производството на домат с уникални качества. YOOM™ вече се отглеждат в различни държави на пет континента. Характеризират се с това, че винаги достигат своята оптимална зрялост на растението. Външния цвят на плодовете зависи от географската ширина, на която се отглеждат – стават по-червени в районите с повече слънчева светлина и придобиват светло лилави тонове в останалите. Сортът позволява целогодишно отглеждане. В допълнение плодовете имат високо ниво на антиоксиданти, витамини и минерали.

Суител F1

Това е “baby plum” домат притежаващ перфектна синергия между сладост и вкус. Плодовете имат атрактивен червен цвят с отличителна тръпчинка, месести и леко хрупкави. За производителите е важно, че гроздовете на Суител имат висок процент на разклоняване, което води до високи добиви. Запазва свежия си вид за дълго време, което го прави идеален сорт за продажба в магазините.

Бамано F1

Друг изключително интересен сорт домат, който се отличава с ярък оранжев цвят. Бамано е генеративен, бързо растящ хибрид с висок процент на разклоняване на гроздовете, което го прави и изключително високодобивен. Плодовете му са месести, по-сухи и растат близки по размер – около 11-12 грама всеки. Вкусът му е балансиран и много сладък.

KM5512 F1

Сорт малки домати тип Кумато™. Плодовете са много сладки и с отличителен кафяво-зелен цвят, което ги прави предпочитан сорт при миксиране на чери домати. В допълнение сортът има и голяма трайност и е идеален за продажба в магазините.

Иворино F1

Комбинацията от висока захарност и ниска киселинност оставят лек привкус на лайм в хрупкава текстура. Отличителният лимоново жълт цвят на сорта го прави идеален за смесени опаковки, но хибридът е много добър и за самостоятелна продажба в магазините.

Аравак F1

Домат от типа биволско сърце, който има отлични вкусови качества за прясна консумация. Растенията са силни и произвеждат голямо количество цветове. Плодовете са едри, набраздени и наподобяват градинските домати. Освен това израстват близки по размер и са с високо качество, което ги прави интересна алтернатива на традиционните сортове в магазините.

България е една от държавите не само с отлични климатични условия за отглеждане на домати, но и с достатъчно голяма традиция в региона. По тази причина вярваме, че все повече производители ще се насочат и към отглеждането на специални хибриди с висока добавена стойност, както за вътрешния пазар, така и за износ. Ние от Синджента сме готови да помогнем на всички производители, които биха искали да пренесат бизнеса си на ново ниво. Потърсете ни директно, за да ви предложим решения и съвети за отглеждане на специални домати в България.

Устойчивости

Суител F1

Висока устойчивост

HR | Листна плесен (Ff: A-E)

HR | Фузарийно увяхване (Fol:0)

HR | Стрийк (ToMV: 0-2)
 

Средна устойчивост

IR | Нематоди (Ma / Mi / M)

Бамано F1

Висока устойчивост

HR | Фузарийно увяхване (Fol:0)

HR | Стрийк (ToMV: 0-2)
 

Средна устойчивост

IR | Нематоди (Ma / Mi / M)

KM5512 F1

Висока устойчивост

HR | Листна плесен (Ff: A-E)

HR | Фузарийно увяхване (Fol:0)

HR | Стрийк (ToMV: 0-2)

HR | Обикновена тютюнева мозайка (TMV: 0

Иворино F1

Висока устойчивост

HR | Фузарийно увяхване (Fol:0)

HR | Стрийк (ToMV: 0-2)

HR | Обикновена тютюнева мозайка (TMV: 0)
 

Средна устойчивост

IR | Нематоди (Ma / Mi / M)

Какво споделят производителите

Въпроси и отговори

От къде мога да купя специални сортове домати на Синджента?

Посочените хибриди домати не са в постоянния асортимент на Синджента България и не се предлагат свободно от дистрибуторите за зеленчукови семена. Потърсете ни директно, за да ви предложим най-подходящите за вашето производство специални сортове. Можете да се свържете с нас тук.