Алмагро F1: семена карфиол

Високи добиви от първа беритба
 

Кореновата система на карфиола е по-слабо развита спрямо тази на други култури от същото семейство. Това прави чувствителността към почвата и наличието на хранителни вещества и влага особено важни при отглеждането му. Алмагро е нашето решение – мощно растение, със силна коренова система – за максимален добивен потенциал, дори в стресови условия. 

 

Карфиолът има определени изисквания към почвите, в които се отглежда, които не могат да бъдат компенсирани само с внасяне на хранителни вещества. От голямо значение са влажността и влагозадържащите свойства на почвата, тъй като растението на карфиола се чувства добре само при определени нива. Прекалената влажност може да повреди корените, а сухите условия да намалят добива и качеството.

Алмагро е изключително надежден и точен хибрид по време на своята вегетация, тъй като се отличава със силно растение и много добре развита коренова система. Те помагат на хибрида да се справя отлично със стресови условия и лесно да запазва добивния си потенциал. При добро отглеждане може да се очакват високи добиви още от първа беритба. 

Открито производство

Подходящ за пресен пазар и преработка

1,8 - 2,2 кг

85 - 90 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2700 - 3200 р/дка

Открито производство

Подходящ за пресен пазар и преработка

1,8 - 2,2 кг

85 - 90 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2700 - 3200 р/дка

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Алмагро?

Алмагро е средно-ранен хибрид за производство в края на лятото и началото на есента. Препоръчителният период на засаждане е юни и юли.

Други хибриди карфиол

Семена карфиол Давид от Синджента.

Давид

70 - 75 дни
1.5 - 2.2. кг

Семена карфиол Кристоф от Синджента.

Кристоф

80 - 85 дни
1.8 - 2.2 кг