Давид F1: семена карфиол

Универсален хибрид с атрактивен бял цвят
 

Карфиолът е култура, която има значително по-големи изисквания от зелето по отношение на температури за отглеждане, напояване и слънчево греене. За получаване на добра реколта е необходимо да се постигне отличен баланс на всички фактори. Семената карфиол от Синджента са разработени, така че максимално да улеснят производителите - Давид е най-новият ни универсален хибрид.

 

Вие производителите и отглеждането на добра храна стоят в основата на всичко, което правим. При създаването на нови хибриди, винаги взимаме предвид какво ни казвате за условията на отглеждане, трудностите и успехите. Новият хибрид универсален карфиол Давид не прави изключение.

Давид може да се отглежда от лятото до началото на зимата на открито. Растението има развита листна система и добро самопокритие, за да предпази белия цвят на главите от директните слънчеви лъчи през лятото. Карфиолът обикновено се развива най-добре при умерени температури, но лятото в България понякога крие изненади. По тази причина Давид е разработен и с много добра толерантност към високи температури.

Главите на хибрида са с високо средно тегло. Те порастват близки по размер и това ги прави лесни за реколтиране, транспорт и излагане в магазините. Давид е предпочитан заради атрактивния си външен вид и универсалното си приложение – за прясна консумация или преработка.

Открито производство

Подходящ за преработка

Тегло: 1,5 - 2,2 кг

70 - 75 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2700 - 3200 р/дка

Открито производство

Подходящ за преработка

Тегло: 1,5 - 2,2 кг

70 - 75 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2700 - 3200 р/дка

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Давид?

Давид е ранен хибрид за производство в през лятото и началото на есента. Препоръчителният период на засаждане е от началото на май до края на юли. 

Други хибриди карфиол

Семена карфиол Кристоф от Синджента.

Кристоф

80 - 85 дни
1.8 - 2.2 кг

Семена карфиол Алмагро от Синджента.

Алмагро

85 - 90 дни
1.8 - 2.2 кг