Палермо F1: семена дългоплодни краставици

Гъвкавото производство на културите и в частност на краставиците е от голяма полза за зеленчукопроизводителите, които искат да осигурят добър сеитбооборот на своите оранжерии. Затова с удоволствие представяме още един сорт краставици от портфолиото на Синджента за есенно, зимно и ранно пролетно оранжерийно производство – Палермо F1.

 

Професионалното производство на краставици изисква от производителите да познават добре предлаганите на пазара сортове, за да могат да изберат най-подходящия за условията на своето производство. Успешните хибриди за есенно-зимно и ранно пролетно производство не са толкова много и лесно могат да бъдат отличени. Такъв е и Палермо

Хибридът има висока ефективност на фотосинтезата, което го прави идеално пригоден за късите есенно-зимни дни. Високият интензитет на растеж на този сорт позволява концентриран и ранен добив, с бързо плододаване.

Палермо има отворена структура, което от една страна позволява на слънчевото греене да достигне по-лесно до важните части на растението и от друга – улеснява процеса на обработка и събиране на реколтата.

Плодовете на Палермо са с атрактивен тъмнозелен цвят, къса шийка и леко оребряване. Отличават се със способността си да останат свежи за продължителен период от време. Комбинацията от ранна поява на пазара, много добрите вкусови качества и отличния търговски вид го правят предпочитан сорт за много производители, които реализират успешно своята продукция.  

 

Оранжерийно производство

29 - 32 см

100 семена в пакет

Схема на разсаждане: 1500 - 1700 р/дка

 

Оранжерийно производство

29 - 32 см

100 семена в пакет

Схема на разсаждане: 1500 - 1700 р/дка

Устойчивости

HR | Листни петна (Cca)

Листни петна

 

Висока устойчивост

Както подсказва името на заболяването типични за тази болест са жълти до кафяви петна по листата на растението. Причинява се от гъбичката Corynespora cassiicola, която е добре познат патоген причиняващ икономически важни увреди по краставичните растения. Устойчивите хибриди са един от най-лесните начини за предотвратяване на сериозни щети по реколтата.

HR | Краста (Ccu)

Краста

 

Висока устойчивост

Крастата е опасна болест атакуваща краставичното растение на всички етапи от неговата вегетация. Симптоми могат да се наблюдават не само по листата, но и по стъблата, дръжките и плодовете. Палермо има висока устойчивост към патогена причинител.

IR | Брашнеста мана (Px)

Брашнеста мана

 

Средна устойчивост

Патогенът Podosphaeria xanthii е един от основните причинители на Брашнеста мана в краставиците. Болестта се проявява най-често върху основните листа и по рядко по котиледоните. Бързата и навременна реакция е от съществено значение за предотвратяване на големи загуби за производителя. Изборът на устойчиви хибриди може да спести значителни разходи по преодоляването на болестта.

IR | Брашнеста мана (Gc)

Брашнеста мана

 

Средна устойчивост

Друга гъбичка причинител на Брашнеста мана е Golovinomyces cichoracearum. Симптомите са идентични с тези при другите причинители на болестта – нападнатите листа придобиват вълнообразна повърхност и постепенно изсъхват.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Палермо?

Палермо е дългоплодна краставица за оранжерийно производство през есента, зимата и ранна пролет. Засаждането може да започне от началото на януари и до края на март, и от началото на август до края на октомври.

Семена краставици Бомбър от Синджента.

Бомбър

За пролет и лято, с устойчивост на CGMMV

Семена краставици Македон от Синджента.

Македон

За есен и зима, с отличен добивен потенциал

Семена краставици Стратегос от Синджента.

Стратегос

За пролет, лято и есен, с отличен баланс цена/качество