Пасамонте F1: семена корнишон

Корнишоните са търсен от потребителите продукт и за прясна консумация и за консервиране в определени периоди от годината. Професионалните зеленчукопроизводители могат да изберат тези сортове и поради късия им вегетационен период и кратко участие в сеитбооборота. Пасамонте е нашето решение за късоплодна краставица, която лесно ще задоволи изискванията на пазара.

 

Пасамонте е партенокарпен хибрид (с изцяло женски цветове), подходящ за прясна консумация и консервиране. Може да се отглежда както на открито, така и в оранжерии. Той е толерантен на високи температури и е подходящ за бърза реколта поради краткия си вегетационен период. Плодовете на Пасамонте са цилиндрични, тъмно зелени и хрупкави, с много висока транспортабилност.

Оранжерийно производство

Открито производство

Подходящ за преработка

500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2600 - 2900 (Открито), 2000 - 2200 (Закрито) р/дка

 

Оранжерийно производство

Открито производство

Подходящ за преработка

500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2600 - 2900 (Открито), 2000 - 2200 (Закрито) р/дка

 

Устойчивости

HR | Краста (Ccu)

Краста

 

Висока устойчивост

Крастата е високо рискова за добива болест по краставиците, която се причинява от патогена Cladosporium cucumerinum. Сред първите симптоми са дребни кафяви петна по листата на растението. Устойчивите са сортове успешно решават проблемите с тази болест.

IR | Брашнеста мана (Px)

Брашнеста мана

 

Средна устойчивост

Често срещано заболяване при множество култури, включително краставици. Спорите на гъбичните патогени се развиват главно по листата и едва в последната фаза на инфекцията - по стъблата. Пасамонте има устойчивост към един от основните патогени - Podosphaeria xanthii  причиняващи Брашнеста мана при краставиците.

IR | Краставична мозайка (CMV)

Kраставична мозайка

 

Средна устойчивост

Cucumber Mosaic Virus е патоген отговорен за големи загуби на продукция при множество видове от семейство Тиквови. Типичният мозаечен вид на заразените листа дава наименованието на болестта. Използването на устойчиви хибриди като Пасамонте е от изключително значение за контрол.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Пасамонте?

Пасамонте е корнишон подходящ, както за отлгеждане както на открито, така и в оранжерии. Може да се засажда от началото на май, до края на юли.

Семена краставици Бомбър от Синджента.

Бомбър

За пролет и лято, с устойчивост на CGMMV

Семена краставици Македон от Синджента.

Македон

За есен и зима, с отличен добивен потенциал

Семена краставици Палермо от Синджента.

Палермо

За зима, пролет и есен, с бързо плододаване