Трибуно F1: семена дългоплодна краставица

Краставиците са традиционна култура у нас, която заема огромен дял от оранжерийното производство в страната. Успешното производство създава необходимост от нови, добре разработени хибриди, които да покрият всички основни изисквания на пазара. Трибуно е един от сортовете на Синджента подходящ за отглеждане както на земя, така и чрез хидропоника. 

 

Трибуно е подходящ за производство през пролет и лято, като се отличава с много добър вегетативно-генеративен баланс и висок добивен потенциал. Важно предимство на Трибуно е бързото преминаване към плододаване от страничните разклонения. Подходящ е за отглеждане както на хидропоника, така и земя. Плодовете на Трибуно са тъмно зелени, лъскави и леко оребрени, с висока трайност, което го прави идеален и за износ.

 

Оранжерийно производство

30 - 32 см

100 семена в пакет

Схема на разсаждане: 1500 - 1700 р/дка

 

Оранжерийно производство

30 - 32 см

100 семена в пакет

Схема на разсаждане: 1500 - 1700 р/дка

Устойчивости

HR | Вирусна жълтеница (CVYV)

Вирусна жълтеница

 

Висока устойчивост

Контролът на вирусната жълтеница по краставиците е свързан с трудното справяне с Bemisia tabaci – основният преносител на вируса. Отглеждането на устойчиви хибриди, какъвто е Трибуно, може значително да ограничи разпространението на болестта и да намали загубите за производителя в случай на разпространение.

HR | Краста (Ccu)

Краста

 

Висока устойчивост

Крастата е типично заболяване в краставиците. Тя е в състояние да засегне всички части на растението, включително плодовете. Трибуно има висока устойчивост на патогена Cladosporium cucumerinum, което ще го предпази в значителна степен от проблеми свързани с това заболяване.

HR | Брашнеста мана (Px)

Брашнеста мана

 

Висока устойчивост

Краставиците са една от многото култури засегнати от Брашнестата мана. Инфекцията се проявява първо по листата на растенията и в крайната си степен може да причини пълна загуба на растенията. Трибуно има висока устойчивост към гъбичката Podosphaeria xanthii, един от основните причинители на Брашнеста мана в краставиците.

IR | Брашнеста мана (Gc)

Брашнеста мана

 

Средна устойчивост

Симптомите на брашнеста мана причинени от гъбичката Golovinomyces cichoracearum, не се различават значително от тези в резултат от другите подобни патогени. Устойчивостта на Трибуно към това заболяване е голямо предимство при отглеждане в оранжерийна обстановка.

IR | Вирусна жълтеница (CYSDV)

Вирусна жълтеница

 

Средна устойчивост

Вирусна жълтеница при краставиците се причинява от повече от един патоген. Трибуно е устойчив към вирусът на Cucurbit yellow stunting disorder. Обикновено са необходими 3-4 седмици, докато се развият първите симтоми – листата на растенията започват да пожълтяват, извиват се и стават чупливи.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Трибуно?

Трибуно е дългоплодна краставица за оранжерийно производство през пролетта и лятото. Засаждането може да започне от началото на март и да продължи до края на май.

Семена краставици Бомбър от Синджента.

Бомбър

За пролет и лято, с устойчивост на CGMMV

Семена краставици Македон от Синджента.

Македон

За есен и зима, с отличен добивен потенциал

Семена краставици Палермо от Синджента.

Палермо

За зима, пролет и есен, с бързо плододаване