Корнелия F1: семена пипер капия за оранжерийно производство

Опитните градинари знаят, че отглеждането на пипер може да бъде предизвикателство, но то се преодолява с добри семена, голяма грижа и щипка късмет. Ние можем да помогнем със семената. Корнелия е сорт подходящ за всички, които търсят много добро представяне и устойчивост към вируса на бронзовостта (TSWV).

 

Бронзовостта по пипера е една значимите болести, които нанасят сериозни щети по реколтата всяка година. С Корнелия, обаче няма нужда да се тревожите за вируса на бронзовостта (TSWV), към която хибридът има добра устойчивост.

Корнелия е капия от Синджента за оранжерийно производство. Тя има много добро представяне дори при високи температури, поради мощното си растение и добро облистяване, което предпазва плодовете от слънчевите лъчи.

Плодовете на Корнелия са дълги и тъмно червени. С месеста консистенция, която ги прави подходящи както за прясна консумация, така и за печене. Добивът е стабилен и постоянен през цялата вегетация на растението. Сортът е предпочитан от производителите и поради добрата едрина на плодовете.

Оранжерийно производство

Дължина: 21 - 23 см

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2500 (Закрито), 4800 (Открито) р/дка

Оранжерийно производство

Дължина: 21 - 23 см

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2500 (Закрито), 4800 (Открито) р/дка

Устойчивости

HR | Tютюнева мозайка (Tm: 0-2)

Tютюнева мозайка

 

Висока устойчивост

Тобамовирусите се срещат често в пипера, който се отглежда в полиетиленови оранжерии и по-рядко при този отглеждан на открито. Те причиняват огромни загуби от добивен потенциал и наличието на устойчиви хибриди като Корнелия е пътят към успешен контрол над болестта.

IR | Бронзовост (TSWV: 0)

Бронзовост

 

Средна устойчивост

През последните години инфекциозното заболяване наречено бронзовост по пипера стана основен проблем при пипера. Първите симптоми се появяват още в разсадна форма и трудно могат да се контролират от производителите. Устойчиви хибриди като Корнелия са най-доброто решение за справяне с болестта.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Корнелия?

Корнелия е пипер тип капия, подходящ за оранжерийно производство. Може да се засажда още от началото на февруари за ранна реколта, като засаждането може да продължи и до края на май.

Други хибриди пипер

Семена пипер Конвента от Синджента.

Конвента

Капия за открито производство с много бързо плододаване

Семена пипер Пирует от Синджента.

Пирует

За закрито и открито производство с отлична форма

Семена пипер Кабала от Синджента.

Кабала

Камба за закрито и открито производство