Юлиян: семена копф салата

Специална салата с плътни и нежни листа
 

Специалните салати привличат вниманието и създават положителен имидж на зеленчукопроизводителите, които искат да се отличат на пазара. Независимо дали за прясна консумация или за приготвяне на салатени миксове, Юлиян е Вашето решение за копф салата с отлично качество и висок добив.

 

Копф салатите може да не са толкова популярни в България, но благодарение на плътните си, не много хрупкави листа, са иделана комбинация за приготвяне на балансиран салатен микс. Юлиян е нова копф салата, с едри глави и атрактивен зелен цвят. Дъното на Юлиян е равно, което позволява лесно отсичане. Сортът е изключително подходящ за всички производители, които искат да предложат нещо по-различно и специално на пазара.

 

Оранжерийно производство

Открито производство

5000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 8000 - 9000 р/дка

 

Оранжерийно производство

Открито производство

5000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 8000 - 9000 р/дка

Устойчивости

HR | Мана (Bl: 16-35, 37EU)

Мана

 

Висока устойчивост

Маната при салатите се причинява от патогена Bremia lactucae. Неговите спори могат да засегнат почти всички части на растението, причинявайки високи загуби на добив при неустойчивите сортове. Болестта се контролира успешно по цял свят със засаждане на устойчиви хибриди салати.

HR | Листни въшки (Nr: 0)

Листни въшки

 

Висока устойчивост

Листните въшки са вредител, с който производителите на салати трябва да се съобразяват. Салатите като култура имат сравнително къса вегетация до достигане на търговска готовност на продукцията, което означава, че употребата на химически средства за контрол над вредителите трябва да се извършва с особено внимание. В този смисъл засаждането на устойчиви сортове като Юлиян е от особено значение.

IR | Мозайка (LMV: 1)

Мозайка

 

Средна устойчивост

Lettuce mosaic potyvirus е вирусният патоген отговорен за появата на мозайка при салатите. Един от известните преносители са листните въшки, което означава, че Юлиян има двойна защита срещу този вид мозайка – веднъж поради своята устойчивост на вируса и от друга страна поради устойчивост към самите листни въшки.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Юлиян?

Юлиян е подходящ за производство пролетта и зимата. При производство през пролетта, препоръчителните месеци за засаждане са февруари и март. За есенно-зимно производство, засаждането се препоръчва през август и септември.

Други сортове салати

Семена салати Фънфикс от Синжента.

Фънфикс

Пролет, есен и зима

Семена салати Айс Уейв от Синжента.

Айс Уейв

Пролет и есен

Семена салати Продиджио от Синжента.

Продиджио

Мултилийф салата
Пролет и есен