Ел Гига F1: семена спанак

С висок добивен потенциал
 

Спанакът е идеалната култура за запълване на сеитбооборота на полето с отглеждане преди или след основни зеленчуци като домати, краставици и пипер. Ел Гига е новото ни предложение за производство есен-зима-пролет.

 

Високата студоустойчивост на спанака го превръща в добра алтернатива за заемане на производствените площи през есенно-зимния и ранно пролетния период в зависимост от основната култура, която ще се отглежда след това. Бърза вегетация на културата позволява тя лесно да бъде включена в сеитбооборта на всеки производител.

Ел Гига е най-новото предложение от зеленчуковия каталог на Синджента. Хубридът е предвиден за отглеждане през периода есен-зима-пролет и има изключително бързо развитие в сравнение с другите хибриди на пазара, което позволява на производителите гъвкавост при планиране на сеитбооборота през всеки сезон. Семената са едри и с мощна енергия на поникване. Високият добивен потенциал на хибрида се комбинира успешно с високо качество на произведената продукция.

Ел Гига произвежда едри и месести листа, с овална форма и наситено зелено оцветяване. Предпочита се от производители и потребители зарари компактната розетка, с къси листни дръжки. Атрактивната лъскавина на листата и тяхната относителна тежест го правят лесно отличим и предпочитан в магазините. Подходящ е както за прясна консумация, така и за преработка. 

 

Открито производство

Оранжерийно производство

100 000 семена в пакет

Схема на разсаждане 80 000 - 100 000 р/дка

 

Открито производство

Оранжерийно производство

100 000 семена в пакет

Схема на разсаждане 80 000 - 100 000 р/дка

Устойчивости

HR | Брашнеста мана (Pfs: 1-17)

Брашнеста мана

 

Висока устойчивост

Брашнестата мана е болестта с най-голямо икономическо значение при спанака в наши дни. Тя се причинява от гъбичният патоген Peronospora effusa (=P. farinosa f. sp. spinaciae [Pfs]), чието развитие често принуждава производителите да прибират реколтата по-рано от предвиденото, да изхвърлят заразени листа или дори да се откажат напълно от продукцията, ако заразяването е прекалено тежко. Използването на устойчиви сортове, особено при съвременните тенденции за биологично производство, е едно от най-ефективните решения за контрол на болестта.

HR | Гниене (Sb)

Гниене

 

Висока устойчивост

Болест причинявана от гъбичния патоген Stemphylium botryosum, за чието развитие благоприятства високата влажност. Първите симптоми по листата на спанака са малки сиво-зелени петна, които в последствие нарастват на размер и могат да доведат до пълно изсъхване. Ел Гига е устойчив на гниене хибрид, с който можете да сте спокойни за високия добив.

Какво споделят производителите

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Ел Гига?

Ел Гига е спанак, подходящ за производство през пролетта, есента и зимата. При пролетно производство, засаждането може да започне на закрито от края на януари до началото на март, а на открито от март до края на април. За производство през есента и зимата, препоръчителния период на засаждане на открито е от края на август до края на септември, а след това се препоръчва засаждане на закрито, до края на ноември.   

Други сортове спанак и листни

Семена спанак Одисей F1 от Синджента.

Одисей F1

Спанак с висока толерантност на стрелкуване

Семена репички Стелар F1 от Синджента.

Стелар F1

НОВО
Репичка за есен, зима и пролет

Семена салати Фънфикс от Синжента.

Фънфикс

Пролет, есен и зима