Ото F1: семена тиквичка

Голяма устойчивост на високи температури и вируси
 

Тиквичките са една от културите, които обичат добро слънчево огряване, но не и високите температури и излишна влажност на въздуха. При по-късно отглеждане на тиквички е важно да откриете хибрид, който ще ви позволи голяма гъвкавост в производството. Ото е нашето предложение с голяма устойчивост на високи температури и вируси.

 

Ото е тиквичка за основно производство, пресен пазар и преработка със силна устойчивост на високи температури и вируси. Растението на Ото осигурява постоянно висок добив. Тиквичките са светло зелени, изправени, с атрактивен блясък и цилиндрична форма.

 

Открито производство

40 дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 1400 - 1600 р/дка

 

Открито производство

40 дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 1400 - 1600 р/дка

Устойчивости

HR | Брашнеста мана (Gc)

Брашнеста мана

 

Висока устойчивост

Golovinomyces cichoracearum е един от причинителите на брашнеста мана при много култури, включително и тиквичките. Обикновено гъбичката засяга листата на растението и може да нанесе значителни повреди, които да намалят добивния потенциал. Устойчивите хибриди като Ото са отлично решение за контрол над болестта.

HR | Брашнеста мана (Px)

Брашнеста мана

 

Висока устойчивост

Брашнеста мана се причинява и от патогена Podosphaeria xanthii. Болестта засяга основно листата на тиквичката, но при липса на контрол може да нападне и стъблата на растението. Заболяването се контролира успешно с химически средства и избор на устойчиви хибриди какъвто е и Ото.

HR | Краставична мозайка (CMV)

Краставична мозайка

 

Висока устойчивост

Вирусните заболявания са особено сериозен проблем при зеленчуците, защото се разпространяват лесно от външни вектори като различните видове насекоми. Cucumber Mosaic Virus обикновено се носи от листните въшки и заразява множество култури, вкл. тиквичките като значително понижава добивния потенциал на растенията. Ото е устойчив на това заболяване хибрид.

HR | Динена мозайка (WMV)

Динена мозайка

 

Висока устойчивост

Watermelon mosaic potyvirus – въпреки името си този вирус може да засегне различни култури и тиквичките не са изключение. Болестта е трудна за контрол след заразяване - листата на растението започват да образуват надигнати като мехури области, сгърчват се и умаляват. Устойчивостта на динена мозайка е важно предимство на хибрида Ото.

HR | Жълта мозайка по тиквички (ZYMV)

Жълта мозайка по тиквички

 

Висока устойчивост

Жълтата мозайка по тиквичките се причинява от вирус - Zucchini yellow mosaic virus, който е много подобен на този на Динената мозайка. Той засяга много култури, сред които са и тиквичките и причинява силни пожълтявания по листата, които могат да прераснат в изсъхвания. Плодовете остават дребни и деформирани. 

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Ото?

Ото е тиквичка подходяща за лятно производство, основно за преработка. Препоръчва се засаждане от началото на май до края на юли.

Други хибриди

Семена тиквички Корделия F1 от Синджента.

Корделия F1

За отглеждане през пролетта или в края на лятото.

Семена салати Фънфикс от Синжента.

Фънфикс

Пролет, есен и зима

Семена спанак Ел Гига F1 от Синджента.

Ел Гига F1

НОВО
Спанак с мощна енергия и едри семена