Елдорет F1: семена главесто зеле

За консервиране и сарми
 

Основното търсене на зеле през годината е насочено към есента за кисело зеле и сарми, но за производителите е трудно да постигнат успешен баланс между качество на продукцията и висок добив. Затова създадохме Елдорет f1, който е наследникът на добре познатия Сармалин.

 

Главестото зеле е основна за страната култура с високо търсене в есенния период за консервиране на цели глави за кисело зеле и сарми. Това дава съвсем конкретни изисквания към производителите, които са се насочили в този сегмент. Главите на избрания сорт за засаждане трябва да са точна големина и подходяща консистенция, а едновременно с това да имат и висок добивен потенциал, за да осигурят добра възвръщаемост на инвестицията.

Елдорет е тук, за да наследи вече познатия на производителите Сармалин с подобрения в съотношението на добив и качество. Растението има вегетационен период от 75-80 дни. Зелката на Елдорет има рехава структура и тънка жила, които го превръщат в идеален сорт за кисело зелел и сарми. Едновременно с това листата имат очаквана от потребителя нежна текстура. Главите са добре оформени, с високо средно тегло от 2,5-3,5 кг. 

Открито производство

Подходящ за преработка

Тегло: 2,5 - 3,5 кг

75 - 80 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 4500 р/дка

Открито производство

Подходящ за преработка

Тегло: 2,5 - 3,5 кг

75 - 80 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 4500 р/дка

Устойчивости

HR | Фузариум (Foc: 1)

Фузариум

 

Висока устойчивост

Фузариумът сред зелето е болест разпространена на всички континенти, причинявана от гъбичката Fusarium oxysporum f.sp. Conglutinans. След заразяване овладяването на болестта е изключително трудни и по тази причина много производители залагат на превантивни агротехнически мерки, какъвто е изборът на устойчиви хибриди семена зеле.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Елдорет?

Елдорет е подходящ за късно производство, като се препоръчва за засаждане през юни и юли.

Други хибриди зеле

Семена зеле Есказу от Синджента.

Есказу

90 - 100 дни
2 - 4 кг

Семена ранно зеле Лауда от Синджента.

Лауда

НОВО
45 - 50 дни
1,2 - 1,5 кг