Грийнланд F1: семена презимуващо зеле

С подобрена студоустойчивост
 

За много производители презимуващото зеле е идеална култура, която да запълни сеитбооборота през зимните месеци и да даде свежа продукция за пресния пазар още в началото на сезона без значителни грижи и разходи. В България презимуващите сортове се развиват най-добре в районите с по-мек климат през зимата, с по-малко резки температурни разлики. Изборът на специален студоустойчив сорт е от изключително значение за добрите резултати. Грийнланд ще ви зарадва с отлично качество.

 

Презимуващите сортове зеле имат голямото предимство да бъдат отглеждани на открито през целия зимен период и да бъдат готови за събиране в ранна пролет. Разходите за отглеждане са ниски и в комбинация с невзискателни хибриди могат да дадат добри доходи от производство.

Грийнланд е презимуващо зеле подходящо за отглеждане през есен, зима и пролет. Характерното за него е, че е изключително студоустойчив сорт, с ниски изисквания към условията за отглеждане. Устойчив е на типични за зелето болести като фузариум на корена и бактериоза. Зелките имат овална форма, свежо зелен цвят и много добра плътност. Вкусът е свеж и приятен за пролетна консумация, което превръща хибрида в търсен вариант за зимно отглеждане на зеле.

 

Открито производство

Тегло: 1,5 - 2 кг

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 3000 - 3500 р/дка

 

Открито производство

Тегло: 1,5 - 2 кг

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 3000 - 3500 р/дка

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Грийнланд?

Грийнланд е презимуващо зеле, подходящо за отглеждане от есен до ранна пролет. Препоръчителният период на засаждане е през юли.

Други хибриди зеле

Семена ранно зеле Лауда от Синджента.

Лауда

НОВО
45 - 50 дни
1,2 - 1,5 кг

Семена зеле Елдорет от Синджента.

Елдорет

НОВО
75 - 80 дни
2,5 - 3,5 кг