Кевин F1: семена зеле

За ранно производство и пресен пазар
 

Производството на зеле за прясна консумация през пролетта набира все по-голяма популярност сред производителите заради възможността за реализация на продукцията на добра цена в началото на сезона. Ако търсите висок добивен потенциал и къс вегетационен срок, значи сте на правилното място. 

 

Ранното отглеждане на зеленчуци изисква да изберете сорт семена с висока устойчивост на студове. В България ранно зеле се разсажда около 20-25 януари. Защитава се от ниските температури под тунели, като следва да се избират хибриди, които издържат до минус 4-5°С.

Кевин е сорт изключително подходящ за ранно производство, с който да се задоволи търсенето на пресения пазар на зеле през пролетта. Късият вегетационен период от 50-55 дни го прави предпочитан сорт за първа култура през годината. Листата на растението са изправени и защитават добре зелката. Това позволява и по-гъста схема на разсаждане (35х50 Х 35х50) спрямо други хибриди и гарантира висок добив от единица площ. Сортът има балансиран растеж и висока толерантност към разпукване, което го прави още по-добър избор за производство на прясно пролетно зеле – търсено както от търговците, така и от потребителите.

Открито производство

Производство в тунел

Тегло: 1,2 - 1,5 кг

50 - 55 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 4500 - 5000 р/дка

Открито производство

Производство в тунел

Тегло: 1,2 - 1,5 кг

50 - 55 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 4500 - 5000 р/дка

Производство на ранно зеле

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Кевин?

Кевин е пролетно зеле за ранно производство, като засаждането може да започне от началото на февруари и да продължи до края на март. Подходящ е основно за отглеждане в тунели и на открито.

Други хибриди зеле

Семена ранно зеле Лауда от Синджента.

Лауда

НОВО
45 - 50 дни
1,2 - 1,5 кг

Семена зеле Елдорет от Синджента.

Елдорет

НОВО
75 - 80 дни
2,5 - 3,5 кг