Лауда F1: семена пролетно зеле

Най-бързото зеле на пазара
 

Мнозина потребители очакват пролетното зеле да се появи на трапезата с нетърпение. Затова производителите, които са се насочили към ранно зеле трябва да изберат сорт, който ще им позволи да бъдат първи на пазара. Лауда е едно от най-бързите зелета на пазара с вегетационен период от 40-45 дни.

 

Зелето е нисковзискателна култура, особено подходяща за включване в сеитбооборота като предшественик на много други зеленчуци. А отглеждането на ранно зеле има предимството не само да освобождава полетата рано, но и да носи висока добавена стойност и сигурно възвръщане на инвестициите на производителя.

Не случайно наричаме Лауда едно от най-бързите зелета на пазара. Неговият вегетационен период е само 40-45 дни и при правилна грижа ще се отплати с отлична реколта. Лауда може да се отглежда както оранжерийно, така и в тунели. Като ранен сорт, растението на хибрида е с много добра устойчивост на замръзване – може да издържа на температури до минус 4-5°C градуса. Стъблото е изправено, което улеснява допълнително производителите при събиране на реколтата.

Главите на Лауда са овални, с високо средно тегло. Зелката има привлекателен свежо зелен цвят и отлични вкусови характеристики. Това го превръща в предпочитан избор за потребителите, които търсят свежи зеленчуци в ранна пролет и в рентабилен за реализация продукт за производители и търговци.

Оранжерийно производство

Производство в тунел

Тегло: 1,2 - 1,5 кг

45 - 50 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 5000 - 5500 р/дка

Оранжерийно производство

Производство в тунел

Тегло: 1,2 - 1,5 кг

45 - 50 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 5000 - 5500 р/дка

Полезно

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Лауда?

Лауда е пролетно зеле за ранно производство, като засаждането може да започне от края на януари и да продължи до края на март. Подходящ е основно за отглеждане в оранжерии и тунели.

Други хибриди зеле

Семена ранно зеле Кевин от Синджента.

Кевин

50 - 55 дни
1.2 - 1.5 кг

Семена зеле Елдорет от Синджента.

Елдорет

НОВО
75 - 80 дни
2,5 - 3,5 кг