Пруктор CEMES F1: семена зеле

Хибрид с цитоплазмена мъжка стерилност (CMS)
 

При отглеждането на зеленчуци е важно да полето на производителя да бъде максимално заето, а избраните култури да са перфектно синхронизирани, за да се използват максимално хранителните вещества в почвата и за предпазване от различни болести. Пруктор CEMES е универсалният боец сред зелевите сортове на Синджента – за разсаждане от ранна пролет чак до юли месец и реколтиране до късна есен.

 

Осигуряването на високо качество на произведената продукция в съчетание с отличен добив е най-трудната задача за производителя на зеле. Тези, които не искат да правят компромиси между качеството и добива могат да разчитат на селекцията от семена зеле на Синджента и в частност на Пруктор CEMES.

Сортът е подходящ за ранно, средно ранно и късно производство, което дава голяма гъвкавост на производителите при планиране на сеитбооборота. Пруктор CEMES е хибрид с цитоплазмена мъжка стерилност (CMS) за по-висок добив и качество на продукцията. Полезни са и неговата устойчивост на фузариум и толерантност на трипс.

Растението на хибрида е с мощен хабитус дори и при екстензивно отглеждане. Зелките са добре оформени, кръгли и силно устойчиви на разпукване. Листата имат характерен синьо-зелен цвят, с много добро восъчно покритие. Пруктор CEMES подходящ за реализация, както на пресния пазар, така и за преработка, което заедно с другите му характеристики го прави универсално решение за всеки добър зеленчукопроизводител.  

Открито производство

Подходящ за преработка

Тегло: 2 - 3 кг

75 - 80 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 3800 - 4000 р/дка

Открито производство

Подходящ за преработка

Тегло: 2 - 3 кг

75 - 80 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 3800 - 4000 р/дка

Устойчивости

HR | Фузариум (Foc: 1)

Фузариум

 

Висока устойчивост

Фузариумът сред зелето е изключително опасна болест, която може на практика да унищожи добива от зеле за сезона. Гъбичката Fusarium oxysporum f.sp. Conglutinans е в състояние да остане жизнеспособна в почвата за продължителни периоди от време, което прави устойчивите хибриди като Пруктор CEMES едно от най-добрите решения на проблема.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Пруктор CEMES?

Пруктор CEMES е подходящ за основно и късно производство. Засаждането може да започне още от март и да продължи до края на юли.

Други хибриди зеле

Семена ранно зеле Лауда от Синджента.

Лауда

НОВО
45 - 50 дни
1,2 - 1,5 кг

Семена зеле Есказу от Синджента.

Есказу

90 - 100 дни
2 - 4 кг

Семена зеле Елдорет от Синджента.

Елдорет

НОВО
75 - 80 дни
2,5 - 3,5 кг