Манекро печели доверието на дългогодишните ни партньори

Зеленчукови семена
Miroslav Angelov
Мирослав Ангелов
Маркетинг Мениджър Зеленчукови семена

МАНЕКРО е едно от последните попълнения в селекцията в портфолиото на Синджентна. По-конкретно той влиза в категорията на висококачествените ни хибриди розови домати. МАНЕКРО излезе на пазара съвсем скоро – в края на 2019-та година и ние от Синджента сме повече от удовлетворени от дебюта, който направи. В рамките само на няколко месеца той спечели доверието на редица наши дългогодишни партньори главно поради няколко причини:

  • МАНЕКРО е розов хибрид, който подходящ както за първа, така и за втора култура.
  • МАНЕКРО притежава буен вегетативен растеж, в резултат на което не е податлив на калциев дефицит и предпазва плодовете от върхово гниене. Според наши клиенти неговият завръз е повече от перфектен в момента, въпреки топлото време.
  • МАНЕКРО разполага и с друго уникално качество – за разлика от редица сортове и хибриди розови домати, плодовете в горната част остават със същите, напълно идентични, размери. Всичко това позволява на производителите да разчитат на сериозна рентабилност от хибрида и да се радват на идеален търговски вид от цялата продукция.
  • МАНЕКРО се отличава с идеална за пазара едрина, със средно тегло: 280 – 350 гр. Плодовете са многокамерни, с атрактивен розов цвят и прекрасни вкусови качества.
  • МАНЕКРО е устойчив на редица заболявания, проявяващи се при розовия домат у нас – обикновена тютюнева мозайка, фузарийно овяхване и фузариум на корена, вертицилийно увяхване, стрийк, листна плесен и жълто листно завиване.

Пълна клиентска удовлетвореност от розовия домат МАНЕКРО – най-добрата реална оценка за дебюта на хибрида

Безспорно за вкуса и високия клас на МАНЕКРО спокойно може да се съди и по така изброените качествени и отличителни характеристики, но още от самото си създаване Синждента се фокусира главно върху клиентското удовлетворение, черпейки вдъхновение и база за развитие именно от мнението на нашите производители. Ето защо отзивите на партньорите, с които работим и които избраха именно МАНЕКРО за своите оранжерии, представляват далеч по-реална и автентична оценка на хибрида.

Срещнахме се лично с Александър Петров, който бе един от първите ни партньори, избрали МАНЕКРО за хибрид розов домат тази година. Разговорът ни се състоя в неговата оранжерия в с. Царева поляна (област Хасково), където г-н Петров е горд собственик на богата реколта не само от розовият домат МАНЕКРО, но също така и на червеният домат ГРУМИРА, пиперът ПИРУЕТ и  няколко разновидности чери домати. Александър Петров споделя, че остава повече от удовлетворен от тестовия миналогодишния висок добив на МАНЕКРО. Собственикът на оранжерията е повече от категоричен, вземайки решението МАНЕКРО да се превърне в основна култура за производството му през 2020-та година. По време на разходката ни из неговата оранжерия охотно ни сподели, че новият хибрид домат наистина е устойчив на гарантираните от Синджента характерни заболявания при тази култура, но най-вече остана впечатлен от големината и сочността на плода. Според г-н Петров е повече от рядкост да се срещне хибрид, чийто розови домати остават със същите размери по продължението на целият цикъл на производство, без да губят от диаметъра си с приближаването до върха на растението.

Завършихме разговора с Александър Петров, загатвайки тема, която макар и да не искаме, продължава да вълнува всички нас по един или друг повод – ефектът на Covid-19 пандемията. Според хасковския производител предизвиканите ограничения създадоха доста рискове за местния отрасъл. Всъщност, българското растениевъдство и така понася негативния ефект от внасянето на по-евтините (но смеем да твърдим и с по-ниско качество) хибриди и сортове от други европейски страни. Александър Петров обаче опровергава всеобщото мнение, че рискът от този внос, както и Covid-19 кризата ще съсипят местните производители. Повече от задоволителния му добив от розов домат МАНЕКРО доказва, че в България има качествено производство на зеленчуци и често то е свързано именно със семената на Синджента.

Вижте повече за МАНЕКРО тук.