Пирует F1: семена оранжериен пипер

Пиперът е чувствителна култура, която изисква голямо внимание от страна на производителите. Затова, когато искате да сте първи на пазара, трябва да се спрете на сорт, който максимално ще ви улесни в грижите. Пирует е толерантен към неблагоприятни условия и ще бъде готов с отлична продукция и висок добив още в началото на сезона.

 

Сортовете пипер с тънка ципа са идеални за прясна консумация. Това ги прави особено ценни в началото на сезона, когато има високо търсене на пресни плодове и зеленчуци. Ранното отглеждане на пипер изисква зеленчукопроизводителите да се спрат на сорт, който не само има висока производителност, но може да се справи с лекота при по-ниските температури в началото на пролетта.

Пирует е много ранен сорт за оранжерийно производство, който е лесен за отглеждане при различни условия и може да се разсажда и през февруари. Неговата най-важна характеристика е бързината на плододаване, която позволява на чушките да бъдат сред едни от първите пазара. Високият първоначален и общ добив го превръщат в предпочитан сорт за много производители, които искат да се възползват от бърза възвръщаемост на инвестицията и добрите условия в началото на сезона.

Плодовете на Пирует са с правилна конична форма. Характерният ми начален светлозелен цвят ги прави лесно разпознаваеми за потребителите. След узряване стават оранжеви. Здравината им ги прави лесни за транспорт и излагане в търговската мрежа.

Оранжерийно производство

Дължина: 17 - 19 см
Ширина: 5 - 7 см

500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2500 (Закрито), 4800 (Открито) р/дка

Оранжерийно производство

Дължина: 17 - 19 см
Ширина: 5 - 7 см

500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2500 (Закрито), 4800 (Открито) р/дка

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Пирует?

Пирует е оранжериен пипер за прясна консумация.  Може да се засажда още от началото на февруари за ранна реколта, като засаждането може да продължи и до края на май.

Други хибриди пипер

Семена пипер Конвента от Синджента.

Конвента

Капия за открито производство с много бързо плододаване

Семена пипер Корнелия от Синджента.

Корнелия

Капия за оранжерийно производство с TSWV

Семена пипер Кабала от Синджента.

Кабала

Камба за закрито и открито производство