Сладко-кисели чушки

1 жълта чушка
1 червена чушка
1 с.л. захар
1 с.л. ябълков оцет
сол, зехтин

  1. Измийте и подсушете чушките, изчистете ги от семената и ги нарежете на средно големи парчета.
  2. С помощта на белачка обелете люспата на всяко парче чушка и после ги нарежете на по-тънки ивици.
  3. В голям тиган изсипете оцета, захарта, солта и гответе на слаб огън, като разбърквате внимателно.
  4. Щом захарта и солта се разтворят, добавете ивиците чушки и покрийте с капак.
  5. Гответе за около 20 минути, но след 15 минути проверете готовността, тъй като времето за готвене е различно в зависимост от дебелината на ивиците.
  6. Полейте отгоре приготвените чушки с малко зехтин и сервирайте.