![]() | 1 жълта чушка 1 червена чушка 1 с.л. захар 1 с.л. ябълков оцет сол, зехтин |
- Измийте и подсушете чушките, изчистете ги от семената и ги нарежете на средно големи парчета.
- С помощта на белачка обелете люспата на всяко парче чушка и после ги нарежете на по-тънки ивици.
- В голям тиган изсипете оцета, захарта, солта и гответе на слаб огън, като разбърквате внимателно.
- Щом захарта и солта се разтворят, добавете ивиците чушки и покрийте с капак.
- Гответе за около 20 минути, но след 15 минути проверете готовността, тъй като времето за готвене е различно в зависимост от дебелината на ивиците.
- Полейте отгоре приготвените чушки с малко зехтин и сервирайте.