Синджента приветства рекорден брой присъстващи на форума Fields of Innovation

Домати
Fields of Innovation news photo

Синджента посрещна повече от 1700 гости на форума Fields of Innovation от 27 до 29 септември 2022 г. Посетителите се присъединиха към експерти в Grootebroek, Нидерландия, за да разгледат най-новите сортове зеленчуци от изследователската и развойна дейност, да видят лабораторията за патология на растенията и да бъдат първите, които ще пробват сензора за почва Interra® Scan.

„Развълнувани сме да посрещнем толкова много гости на това годишно събитие и е ясно, че те също са развълнувани да се присъединят към нас“, каза Аренд Шот, регионален директор за зеленчукови семена на Синджента за Европа, Африка и Близкия изток. „Тази година поставихме рекорд за посетители с хора, нетърпеливи да научат повече за нашите ключови разновидности и други иновации. Това се превърна в основна пресечна точка на производителите и техните клиенти, дистрибуторите и нашите селекционери, както и нашите продуктови и търговски екипи", подподчерта той.

Демо полето от 40 декара  включва повече от 550 сорта в 25 култури. Производители и гости от цял свят откриха, опитаха и обсъдиха нови сортове с екип от експерти в областта, които взеха предвид тяхното географско местоположение и стратегии за управление.

  • Салати Батавия: Комбинирайки атрактивен зелен, свеж цвят с хубава структура на растенията и много добро представяне на добрите и лошите страни, новият асортимент на Батавия е нещо, което трябва да обмислите. Отличава се с добра жизненост, устойчивост на завиване и изгаряне и висока устойчивост на гъбички по листата и почвата. Синджента се старае да предостави на производителите много възможности за избор на цвят на листата, скорост на растеж и екология, за да покрие всички региони и търсене.
  • Зеле, устойчиво на промени в атмосферните условия: С непрекъснато нарастващата заплаха от изменението на климата, производителите търсят сортове зеле, които издържат на атмосферните промени, като твърде много или твърде малко дъжд. Компанията показа своята гама от зеле Super Team, която се отличава с устойчивост на метеорологични натоварвания и вредители като Xanthomonas.
  • Лук, устойчив на мана: Синджента се радва да представи първия си лук, устойчив на мана, за европейски производители. Сортът Prediction дава на производителите спокойствие и потенциално по-високи добиви.
  • Спанак за всеки производител: Агрономите споделиха широк асортимент от сортове спанак, които отговарят на изискванията за преработка и свежи пазари. Сортовете комбинират полеви резултати – като хубави и много разнообразни форми на листа, цветове, изправени растения, дебели листа и добър потенциал за добив – с висока устойчивост на болести като Stemphylium и Peronospora.
  • Бяла и двуцветна сладка царевица: Нови за европейския пазар бели и двуцветни сортове сладка царевица се отличават със супер сладки зърна, перфектни още от кочана за барбекю в задния двор. Експертите показаха тези нови въведения и как се представят при различни условия по света. Белите и двуцветните сортове растат подобно на жълтата прясна пазарна сладка царевица, която е по-често срещана в Европа.

 

 

Average: 5 (2 votes)

Автор

syngenta_cp_herbicides_banner_360x193px_02.jpg
Синджента България