Роман F1: семена диня за ранна сеитба

Дините са традиционна култура в България поради подходящия климат и ниските изисквания за отглеждането им. Производството на ранни сортове е насочено към задоволяване на първото търсене през сезона. Производителите, които са се ориентирали към него, трябва да открият най-подходящите сортове за бърза и ефективна реализация, за да могат да се възползват от предимствата да са първи на пазара. Новият хибрид Роман е отлично решение.

 

Производителите, които произвеждат ранни сортове знаят, че семената, които избират трябва да бъдат максимално пригодени към нестабилното пролетно време,

Роман е нашето последно предложение за семена ранна диня с висока устойчивост на температурни разлики и бърз период на плододаване. Много от вас вече споделят успешния си опит от миналия сезон. Високият добивен потенциал на Роман се запазва дори при нестабилно време.

Новата генетика на Синджента показва и изключително висока издържливост и запазване на високото качество на реколтираните плодове при транспорт дори на дълги разстояния. Това прави сортът изключително подходящ за за продажба в супермаркетите. В комбинация с отличния цвят, консистенция на месото, високата захарност и по-малкия брой семена, Роман се реализира лесно във всеки магазин.

Открито производство

Производство в тунел

Плодове: 5 - 7 кг

65 Дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 400 - 450 (Присадени), 500 - 700 (Неприсадени) 

Открито производство

Производство в тунел

Плодове: 5 - 7 кг

65 Дни

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 400 - 450 (Присадени), 500 - 700 (Неприсадени) 

Устойчивости

IR | Антракноза (Co: 1)

Антракноза

 

Средна устойчивост

Антракнозата при дините се получава при заразяване с гъбичката Colletotrichum orbiculare. Болестта води до намаляване на добивния потенциал и големи повреди по плодовете, затова трябва да бъде контролирана своевременно. Най-ефективно това може да се направи чрез използване на устойчиви сортове като Роман и обеззаразяване на семената.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Роман?

Роман е диня за ранно производство, чрез разсад, който може да се засажда на полето от март до края на май. При разсаждане през март се налага използването на полиетиленови тунели за защита на засадените растения.

Други хибриди дини

Семена дини Соренто от Синджента.

Соренто

62 - 65 дни
7 - 9 кг

Семена дини Морена от Синджента.

Морена

Безсеменна диня

Семена дини Арашан от Синджента.

Арашан

75 - 80 дни
9 - 12 кг
Директна сеитба

Подложки за присаждане на дини

Семена подложка за присаждане на дини Витали от Синджента.

Витали

Средно тежки и песъкливи почви

Семена подложка за присаждане на дини Емфъсайз от Синджента.

Емфъсайз

Уплътнени и средно тежки почви