Витали F1: подложка за дини

Технологията за присаждане на дини е широкоразпространена практика, която вече намира своето място и при българските производители. Изборът на подложка се определя основно от типа почва, в която ще се засаждат семената. Витали е подходяща за песъкливи, средно тежки почви.

 

Практиката за присаждане на дини се използва от производителите вече векове. Това е така, защото тя е изключително ефективен метод за постигането на висококачествена продукция и увеличаване на добива. Технологията на присаждане с подложки:

  • Осигурява подобрен контрол над почвени патогени като фузариум.
  • Улеснява поемането на хранителните вещества като азот, фосфор, калций и магнезий.
  • Подобрява адаптивността на динята към ниски, високи температури и влага.
  • Осигурява продължително плододаване
  • Увеличава добива и качеството – размер, форма, захарност, консистенция на месото на динята.

Витали е подложка от тип Интерспесифик, при която коренът е с вертикално положение. Тя се използва при песъкливи, отцедливи, леки, бедни на хранителни вещества почви. Витали създава изключително мощно растение, с дълбок и агресивен корен, който му позволява да има и очакваната висока толерантност към ниски температури, горещина и суша.

Витали е предпочитана подложка от производителите, защото увеличава добива при дините с 25-30%. Оптималното време за присаждане е 24-36 ч.

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 350 - 500 р/дка

1000 семена в пакет

Схема на разсаждане: 350 - 500 р/дка

Устойчивости

HR | Антракноза (Co: 1)

Антракноза

 

Висока устойчивост

Основните симптоми се виждат по листата на растението, но засяга също плодовете, стеблата и листните дръжки. Използването на подложка Витали е един от начините да ограничите разпространението на гъбичния патоген Colletotrichum orbiculare, който причинява Антракноза по дините.

HR | Фузарийно увяхване (Fon: 1, 2 / Fom: 0, 1, 1-2, 2)

Фузарийно увяхване

 

Висока устойчивост

Fusarium oxysporum f.sp. Niveum и Fusarium oxysporum f. sp. melonis са два от причинителите на Фузарийно увяхване при диние. Хибридните подложки са чудесен вариант за повишаване на устойчивостта на растението към тях.

Какво споделят производителите

Въпроси и отговори

При какъв тип почви използваме подложка Витали?

Витали е подложка тип Интерспесифик, при която коренът е с вертикално положение. Тя се използва при песъкливи, отцедливи, леки, бедни на хранителни вещества почви.

Други хибриди дини

Семена дини Ред Джаспър от Синджнета.

Ред Джаспър

Безсеменна диня

Семена дини Морена от Синджента.

Морена

Безсеменна диня

Семена дини Роман от Синджента.

Роман

НОВО
65 дни
5 - 7 кг