Кристоф F1: семена карфиол

Висока адаптивност към неблагоприятни климатични условия
 

Нашите специалисти съветват при отглеждането на карфиол винаги да се взимат предвид климатичните условия на региона, особеностите на почвата и поливните условия, за постигане на максималния добивен потенциал на семената. А хибридите, които произвеждаме ще се погрижат този добивен потенциал да е отличен. Пример за това е Кристоф - CMS (цитоплазмена мъжка стерилност) иновация на добре познатия Кортес F1.

 

Карфиолът като култура има сравнително тесни изисквания към климатичните условия, в които се отглежда. Оптималната температура например е около 20°С. Високите температури могат да причинят прорастване на вътрешни листа и разреждане на главата. Много ниските температури пък могат да забавят растежа или направо да повредят растението. Затова в Синджента разработваме устойчиви хибриди, които да разширят температурния диапазон за успешно отглеждане на карфиол.

Кристоф F1 е нашата CMS иновация (цитоплазмена мъжка стерилност) на предшественика Кортес F1. Хибридът е подходящ за ранно и средно ранно открито производство. Има увеличена адаптивност по отношение на климатичните условия и технологията на отглеждане. Растението е силно и отлично покрива с листа развиващата се глава, за да я предпази от слънчевите лъчи и загуба на отличителния бял цвят. Главите са изравнени и с атрактивен търговски вид, което ги прави търсен продукт в търговската мрежа. Кристоф е подходящ както за пресния пазар, така и за преработка.

Открито производство

Подходящ за пресен пазар и преработка

Тегло: 1,8 - 2,2 кг

80 - 85 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2700 - 3200 р/дка

Открито производство

Подходящ за пресен пазар и преработка

Тегло: 1,8 - 2,2 кг

80 - 85 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2700 - 3200 р/дка

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Кристоф?

Кристоф е средно-ранен хибрид, като препоръчителните месеци на засаждане са юни и юли.

Други хибриди карфиол

Семена карфиол Давид от Синджента.

Давид

70 - 75 дни
1.5 - 2.2. кг

Семена карфиол Алмагро от Синджента.

Алмагро

85 - 90 дни
1.8 - 2.2 кг