Описание на продукта
Спанакът е идеалната култура за запълване на сеитбооборота на полето с отглеждане преди или след основни зеленчуци като домати, краставици и пипер. Ел Гига е новото ни предложение за производство есен-зима-пролет.


Високата студоустойчивост на спанака го превръща в добра алтернатива за заемане на производствените площи през есенно-зимния и ранно пролетния период в зависимост от основната култура, която ще се отглежда след това. Бърза вегетация на културата позволява тя лесно да бъде включена в сеитбооборта на всеки производител.
Ел Гига е най-новото предложение от зеленчуковия каталог на Синджента. Хубридът е предвиден за отглеждане през периода есен-зима-пролет и има изключително бързо развитие в сравнение с другите хибриди на пазара, което позволява на производителите гъвкавост при планиране на сеитбооборота през всеки сезон. Семената са едри и с мощна енергия на поникване. Високият добивен потенциал на хибрида се комбинира успешно с високо качество на произведената продукция.
Ел Гига произвежда едри и месести листа, с овална форма и наситено зелено оцветяване. Предпочита се от производители и потребители зарари компактната розетка, с къси листни дръжки. Атрактивната лъскавина на листата и тяхната относителна тежест го правят лесно отличим и предпочитан в магазините. Подходящ е както за прясна консумация, така и за преработка.
Какво споделят производителите
Въпроси и отговори
За производители
add
remove
Кога да засаждаме Ел Гига?
Ел Гига е спанак, подходящ за производство през пролетта, есента и зимата. При пролетно производство, засаждането може да започне на закрито от края на януари до началото на март, а на открито от март до края на април. За производство през есента и зимата, препоръчителния период на засаждане на открито е от края на август до края на септември, а след това се препоръчва засаждане на закрито, до края на ноември.
Характеристики
Схема на разсаждане | 80000 - 100000 р/дка |
Устойчивости
Устойчивости |
|
---|
Брашнестата мана е болестта с най-голямо икономическо значение при спанака в наши дни. Тя се причинява от гъбичният патоген Peronospora effusa (=P. farinosa f. sp. spinaciae [Pfs]), чието развитие често принуждава производителите да прибират реколтата по-рано от предвиденото, да изхвърлят заразени листа или дори да се откажат напълно от продукцията, ако заразяването е прекалено тежко. Използването на устойчиви сортове, особено при съвременните тенденции за биологично производство, е едно от най-ефективните решения за контрол на болестта.