Спейсстар Голд F1: семена карфиол

За ранно производство на качествена продукция
 

Използването на хибридни семена при отглеждането на карфиол дава редица предимства за производителя – главите порастват с приблизително еднакъв размер, узряват едновременно, качеството им е подобрено и производителите могат да разчитат на добър ранен и общ добив. Спейсстар Голд F1 е CMS (цитоплазмена мъжка стерилност) иновация на вече познатия хибрид за ранно производство Спейсстар F1.

 

Когато целта е ранно производство на качествен карфиол, производителите задължително трябва да заложат на добър хибрид, който може да им осигури висок добив с отлично качество на продукцията. Разработихме Спейсстар Голд, така че да надградим вече познатия Спейсстар и да осигурим сигурност и спокойствие в добива.

Спейсстар Голд F1 е ранен хибрид за открито производство с къса вегетация, който може да се разсажда още от месец май. Създаден е на базата на цитоплазмената мъжка стерилност, което му позволява да оформя главите навреме. Сортът е предпочитан от производителите, защото дава много добри резултати при по-ниски нива на азотно торене. Формира тежки и плътни глави, добре защитени от листната структура на растението. Снежно белият цвят на Спейсстар Голд го прави привлекателен продукт на рафта. Подходящ е както за прясна консумация, така и за преработка.    

Открито производство

Подходящ за пресен пазар и преработка

Тегло: 1,5 - 2 кг

72 - 75 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2700 - 3200 р/дка

Открито производство

Подходящ за пресен пазар и преработка

Тегло: 1,5 - 2 кг

72 - 75 дни

2500 семена в пакет

Схема на разсаждане: 2700 - 3200 р/дка

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Спейсстар Голд?

Спейсстар Голд е ранен хибрид, като препоръчителния период на засаждане е от началото на май до края на юли.

Други хибриди карфиол

Семена карфиол Давид от Синджента.

Давид

70 - 75 дни
1.5 - 2.2. кг

Семена карфиол Кристоф от Синджента.

Кристоф

80 - 85 дни
1.8 - 2.2 кг

Семена карфиол Алмагро от Синджента.

Алмагро

85 - 90 дни
1.8 - 2.2 кг