Стратегос F1: семена дългоплодна краставица

Производството на краставици в България заема второ място при оранжерийните видове, като се нарежда веднага след доматите. Отличната реализация на произведената продукция зависи в голяма степен от избора на подходящ хибрид за срока и условията на отглеждане. Стратегос е подходящ за всички, които искат стабилна продукция от плодове с висока трайност и чудесен търговки вид.

 

Стратегос е подходящ за пролет,  лято и есен, като се развива изключително добре при отглеждане от студено към топло време. Растението е с много мощен хабитус и по-лесно понася екстремни условия. Плодовете на Стратегос бързо достигат подходящ размер и тегло, като се отличават с много добра трайност и атрактивен търговски вид.

 

Оранжерийно производство

29 - 31 см

100 семена в пакет

Схема на разсаждане: 1500 - 1700 р/дка

 

Оранжерийно производство

29 - 31 см

100 семена в пакет

Схема на разсаждане: 1500 - 1700 р/дка

Устойчивости

HR | Краста (Ccu)

Краста

 

Висока устойчивост

Крастата засяга както листата, така и дръжките, стеблата и в крайна сметка плодовете на краставицата. Засаждането на устойчиви видове може да предпази до голяма степен производствения потенциал на културите.

HR | Вирусна жълтеница (CVYV)

Вирусна жълтеница

 

Висока устойчивост

Вирусният патоген причиняващ тази болест се пренася от Bemisia tabaci, както и с отглеждането на устойчиви хибриди какъвто е Бомбър.

IR | Вирусна жълтеница (CYSDV)

Вирусна жълтеница

 

Средна устойчивост

Втори вариант на вирус причиняващ вирусна жълтеница при краставиците. Труден за контрол поради естествената склонност на неговия преносител - Bemisia tabaci – да се адаптира към използваните инсектициди. Високите загуби на добивен потенциал от вируса се избягват с отглеждане на устойчиви култури.

Въпроси и отговори

Кога да засаждаме Стратегос?

Стратегос е дългоплодна краставица за оранжерийно производство през късна пролет, лятото и ранна есен. Засаждането може да започне от началото на април и да продължи до края на август.

Семена краставици Бомбър от Синджента.

Бомбър

За пролет и лято, с устойчивост на CGMMV

Семена краставици Македон от Синджента.

Македон

За есен и зима, с отличен добивен потенциал

Семена краставици Палермо от Синджента.

Палермо

За зима, пролет и есен, с бързо плододаване